Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Opsterland

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Opsterland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je uitgebreide informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Opsterland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-opsterland

Alarminstallatie Opsterland installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Opsterland? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie bepaal je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Opsterland.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Opsterland?

Krijg verschillende offertes van experts uit de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Opsterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot wel €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Opsterland.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Opsterland (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Opsterland. Zij kunnen je helpen met merken zoals Alarmtech en Menvier. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Smallingerland en Schiermonnikoog.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Opsterland te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Opsterland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy of Arlo, Hombli, Netamo, Eufy, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Opsterland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Opsterland voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €900,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Opsterland.


Postcodegebied: 9240, 9241

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie