Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Langezwaag

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Langezwaag is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs tonen wij goede informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Langezwaag en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-langezwaag

Alarminstallatie Langezwaag laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Langezwaag? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Langezwaag en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Langezwaag?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Opsterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot +/- €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2350,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Langezwaag.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Langezwaag (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Langezwaag. Zij hebben ervaring met merken als Ajax en Eurosafe. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Luxwoude, Tijnje, Jonkerslân en Gorredijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Langezwaag te beperken. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Langezwaag vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ + Arlo, Hombli, Eve, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Langezwaag?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Langezwaag voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1275,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Langezwaag.


Postcodegebied: 8404

Plaats een reactie