Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Jonkerslân

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Jonkerslân beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp tonen wij populaire informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Jonkerslân en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-jonkerslan

Alarminstallatie Jonkerslân laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Jonkerslân? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie bepaal je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Jonkerslân en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Jonkerslân?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Opsterland kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot wel €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 – €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Jonkerslân.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Jonkerslân (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Jonkerslân. Zij hebben ervaring met merken als Recommand en STD. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Langezwaag, Luxwoude, Gorredijk en Blesdijke.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Jonkerslân te verkleinen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Jonkerslân vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch & Netamo, Arlo, Hombli, Eufy, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Jonkerslân?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Jonkerslân voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1150,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €42,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Jonkerslân.


Postcodegebied: 8403

Plaats een reactie