Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schardam

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Schardam beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Schardam en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-schardam

Alarminstallatie Schardam plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schardam? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schardam en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Schardam?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Edam-Volendam kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot wel €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot circa €2700,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Schardam.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schardam (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schardam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als De Raat en Honeywell. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Hobrede, Purmer, Beets en Oosthuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Schardam te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Schardam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam of Eufy, Eve, Yale, Netamo, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Schardam?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Schardam voor thuis liggen tussen de €575,00 en €950,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €42,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Schardam.


Postcodegebied: 1476

Plaats een reactie