Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ooltgensplaat

Dankzij een alarmsysteem in Ooltgensplaat is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp check je praktische info over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook check je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Ooltgensplaat en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-ooltgensplaat

Alarminstallatie Ooltgensplaat plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ooltgensplaat? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ooltgensplaat en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Ooltgensplaat?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Goeree-Overflakkee kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot €2100,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ooltgensplaat.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ooltgensplaat (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ooltgensplaat. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als S.O.S. en Jockel. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Oude-Tonge, Den Bommel, Achthuizen en Ouddorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Ooltgensplaat te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ooltgensplaat vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ & Arlo, Yale, Netamo, Eufy, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ooltgensplaat?

De kosten van een slim alarmsysteem in Ooltgensplaat voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1075,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de extra opties zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per unit. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Ooltgensplaat.


Postcodegebied: 3257

Plaats een reactie