Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Achthuizen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Achthuizen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Tevens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij praktische info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Achthuizen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-achthuizen

Alarminstallatie Achthuizen laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Achthuizen? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Achthuizen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Achthuizen?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Goeree-Overflakkee beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot +/- €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Achthuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Achthuizen (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Achthuizen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als ABI en Texecom. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Ouddorp en Goedereede.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Achthuizen te limiteren. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Achthuizen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link of Yale, Hombli, Netamo, Eufy, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Achthuizen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Achthuizen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1375,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €35,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Achthuizen.


Postcodegebied: 3256

Plaats een reactie