Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Broek in Waterland

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Broek in Waterland is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs check je goede info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Broek in Waterland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-broek-in-waterland

Alarminstallatie Broek in Waterland installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent analyseert de situatie en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Broek in Waterland? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier maak je een plan welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Broek in Waterland.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Broek in Waterland?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Waterland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot €2150,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Broek in Waterland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Broek in Waterland (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Broek in Waterland. Zij kunnen je helpen met merken zoals Notifier en Ewent. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Zuiderwoude, Uitdam, Katwoude en Monnickendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Broek in Waterland te beperken. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Broek in Waterland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In potentie kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link of Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Broek in Waterland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Broek in Waterland voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1475,00. De offerteprijs is afhakelijk van het soort alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een noodsituatie Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Broek in Waterland.


Postcodegebied: 1150, 1151

Plaats een reactie