Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Uitdam

Dankzij een alarmsysteem in Uitdam beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij betrouwbare details over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Uitdam en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-uitdam

Alarminstallatie Uitdam aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Uitdam? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan weet je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Uitdam en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Uitdam?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Waterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Uitdam.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Uitdam (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Uitdam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als JSC Merseta en Fixapart. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Marken, Zwanenburg, Zuiderwoude en Broek in Waterland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven handig tips om de kans op inbraak in Uitdam te verminderen. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Uitdam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch, EZVIZ + Eve, Eufy, Arlo, Netamo, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Uitdam?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Uitdam voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1125,00. De normale prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Uitdam.


Postcodegebied: 1154

Plaats een reactie