Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwinderen

Dankzij een alarmsysteem in Zwinderen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp bieden we uitgebreide info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Zwinderen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-zwinderen

Alarminstallatie Zwinderen laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwinderen? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwinderen.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Zwinderen?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Coevorden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Zwinderen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwinderen (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwinderen. Zij hebben ervaring met merken als Hikvision en Konig. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Klijndijk, Valthe, Gees en Oosterhesselen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Zwinderen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zwinderen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch of Netamo, Eufy, Yale, Arlo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zwinderen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Zwinderen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1400,00. De totaalprijs is afhakelijk van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist probeert bewoners meteen te bellen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €45,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zwinderen.


Postcodegebied: 7864

Plaats een reactie