Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Valthe

Door middel van een alarmsysteem in Valthe is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij betrouwbare details over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Valthe en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-valthe

Alarminstallatie Valthe laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Valthe? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Valthe en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Valthe?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Borger-Odoorn kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot +/- €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 tot €2450,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Valthe.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Valthe (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Valthe. Zij werken met gangbare merken als Menvier en Bticino. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Odoorn, Odoornerveen, Klijndijk en Zwinderen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Valthe te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Valthe vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, Bosch, Somfy + Eve, Arlo, Hombli, Yale, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Valthe?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Valthe voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €950,00. De echte prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Valthe.


Postcodegebied: 7872

Plaats een reactie