Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Borger-Odoorn

Door het installeren van een alarmsysteem in Borger-Odoorn schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp check je betrouwbare info over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Borger-Odoorn en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-borger-odoorn

Alarminstallatie Borger-Odoorn laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Borger-Odoorn? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Borger-Odoorn en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Borger-Odoorn?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Borger-Odoorn houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 – €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Borger-Odoorn.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Borger-Odoorn (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Borger-Odoorn. Zij werken met gangbare merken als Intersteel en Kenwei. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Hoogeveen, De Wolden, Emmen en Hardenberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Borger-Odoorn te beperken. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Borger-Odoorn vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam of Netamo, Eve, Yale, Arlo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Borger-Odoorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Borger-Odoorn voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1275,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €37,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Borger-Odoorn.


Postcodegebied: 9530, 9531

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie