Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Borger

Dankzij een alarmsysteem in Borger heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Borger en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-borger

Alarminstallatie Borger installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Borger? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Borger en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Borger?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit de regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Borger-Odoorn kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot wel €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1100,00 tot wel €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Borger.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Borger (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Borger. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Flame en Ecoline. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Drouwen, Westdorp, Buinen en Bronneger.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Borger te verkleinen. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Borger vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Bosch, Foscam, TP-Link & Arlo, Eufy, Netamo, Yale, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Borger?

De kosten van een goed alarmsysteem in Borger voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Borger.


Postcodegebied: 9530, 9531

Plaats een reactie