Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drouwen

Met een alarmsysteem in Drouwen kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp delen wij handige details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Drouwen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-drouwen

Alarminstallatie Drouwen plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Drouwen? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drouwen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De vakman geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Drouwen?

Ontvang gratis offertes van specialisten in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Borger-Odoorn houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Drouwen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drouwen (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drouwen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Shopsecure en Sentry. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Westdorp, Ellertshaar, Borger en Buinen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Drouwen te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Drouwen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam, Somfy + Yale, Eve, Eufy, Hombli, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Drouwen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Drouwen voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1500,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type installatie, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Drouwen.


Postcodegebied: 9533

Plaats een reactie