Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Buinen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Buinen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp vind je handige details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Buinen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-buinen

Alarminstallatie Buinen plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Buinen? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Buinen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Buinen?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Borger-Odoorn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot wel €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 – €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2550,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Buinen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Buinen (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Buinen. Zij hebben ervaring met merken als Alphavision en Duracell. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Borger, Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Buinen te verminderen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Buinen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link & Hombli, Arlo, Netamo, Yale, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Buinen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Buinen voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €850,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €275,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Buinen.


Postcodegebied: 9528

Plaats een reactie