Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tienray

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Tienray is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp tonen wij goede informatie over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Tienray en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-tienray

Alarminstallatie Tienray laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist analyseert de melding en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tienray? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo kom je erachter welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tienray en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Tienray?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Horst aan de Maas beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot wel €1400,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot ongeveer €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Tienray.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tienray (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tienray. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Uni-T en Optex. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Swolgen, Broekhuizenvorst, Meerlo en Blitterswijck.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Tienray te beperken. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Tienray vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam & Eve, Arlo, Netamo, Eufy, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Tienray?

De kosten van een goed alarmsysteem in Tienray voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1375,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €47,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per camera. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera vanaf €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Tienray.


Postcodegebied: 5865

Plaats een reactie