Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Diepenveen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Diepenveen kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je populaire details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Diepenveen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-diepenveen

Alarminstallatie Diepenveen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Diepenveen? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan bepaal je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Diepenveen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Diepenveen?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Deventer hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot wel €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot wel €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 tot circa €2000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Diepenveen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Diepenveen (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Diepenveen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Holland Safety en Grothe. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Schalkhaar, Lettele, Colmschate en Empe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Diepenveen te limiteren. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Diepenveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Hombli, Arlo, Yale, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Diepenveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Diepenveen voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Diepenveen.


Postcodegebied: 7415, 7430, 7431

Plaats een reactie