Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Overijssel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Provincie Overijssel beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs verstrekken we uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Provincie Overijssel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

Alarminstallatie Provincie Overijssel installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Overijssel? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Overijssel.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Provincie Overijssel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in deze regio hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 oplopend tot €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €1900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Provincie Overijssel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Provincie Overijssel te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Provincie Overijssel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Provincie Overijssel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1175,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of rookmelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Provincie Overijssel.


Bekijk allerlei installateurs in Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen en Steenwijkerland.