Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Raalte

Door het installeren van een alarmsysteem in Raalte beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je handige details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Raalte en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-raalte

Alarminstallatie Raalte plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Raalte? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Raalte en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Raalte?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Raalte houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 – €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 oplopend tot €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Raalte.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Raalte (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Raalte. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Betty en ABUS. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Olst-Wijhe, Epe, Oldebroek en Elburg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Raalte te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Raalte vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch & Yale, Netamo, Eufy, Eve, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Raalte?

De kosten van een goed alarmsysteem in Raalte voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1375,00. De echte prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Raalte.


Postcodegebied: 8100, 8101, 8102, 8103

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie