Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heeten

Met een alarmsysteem in Heeten beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs doorzoek je uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Heeten en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-heeten

Alarminstallatie Heeten laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heeten? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Daardoor weet je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heeten en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Heeten?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Raalte laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot en met €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Heeten.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heeten (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heeten. Zij werken met gangbare merken als Enforcer en Dicon. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Nieuw Heeten, Olst, Broekland en Mariënheem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Heeten te beperken. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Heeten vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link of Eufy, Hombli, Eve, Netamo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Heeten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Heeten voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1000,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €150,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Heeten.


Postcodegebied: 8110, 8111

Plaats een reactie