Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Witharen

Door het installeren van een alarmsysteem in Witharen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp check je handige details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Witharen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-witharen

Alarminstallatie Witharen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Witharen? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier bepaal je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Witharen.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Witharen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Ommen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 – €1950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Witharen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Witharen (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Witharen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerSonic en VanderBilt. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Vinkenbuurt, Dalen, Stegeren en Beerze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Witharen te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Witharen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam + Yale, Eufy, Eve, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Witharen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Witharen voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €925,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Witharen.


Postcodegebied: 7738

Plaats een reactie