Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dalen

Met een alarmsysteem in Dalen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Dalen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-dalen

Alarminstallatie Dalen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dalen? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dalen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Dalen?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Coevorden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Dalen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dalen (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dalen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ecoline en ATV. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Dalerpeel, Wachtum, Vinkenbuurt en Witharen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Dalen te verminderen. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Dalen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, Bosch, Foscam & Yale, Netamo, Arlo, Eufy, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Dalen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Dalen voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1475,00. De totale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Dalen.


Postcodegebied: 7750, 7751

Plaats een reactie