Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Makkum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Makkum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je praktische details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Makkum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-makkum

Alarminstallatie Makkum laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt direct mee en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Makkum? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier ontdek je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Makkum en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Makkum?

Vraag offertes op bij bedrijven in direct regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 – €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 – €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €2850,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Makkum.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Makkum (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Makkum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als EI Electronics en Tadrian. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Idsegahuizum, Piaam, Cornwerd en Kornwerderzand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Makkum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Makkum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy & Arlo, Eufy, Eve, Hombli, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Makkum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Makkum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €800,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €32,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera voor €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Makkum.


Postcodegebied: 8754

Plaats een reactie