Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Brandblusser

Veel mensen hebben rookmelders in huis, maar gek genoeg heeft bijna niemand een brandblusser in huis. Je zou je kunnen afvragen wat het nut van een rookmelder is, behalve dan dat er vroeg een signaal afgegeven wordt waardoor je je op tijd uit de voeten kan maken, zonder een brandblusser waarmee op voorhand beginnende brandjes geblust zouden kunnen worden zonder dat deze al te erg worden. Een brandblusser zou eigenlijk tot de standaard uitrusting van woning beveiliging moeten horen. Brandbeveiliging bestaat natuurlijk uit het voorkomen van brand en het waarschuwen als er brand is, maar de logische volgende stap is iets tegen de brand ondernemen. Natuurlijk is het zo dat als er een grote brand is, dat de brandweer erbij moet komen en dat u natuurlijk niet zelf met een brandblusser moet gaan lopen stunten. Maar voor een beginnende brand, zoals een broodrooster die om een of andere reden vlam vat, of een vlam in de pan die er ongeluk ook een theedoek aan stak, is het erg belangrijk om een brandblusser bij de hand te hebben.

Soorten brandblussers

Er zijn overigens verschillende soorten brandblussers. Er zijn schuimblussers, poederblussers en Co2 blussers. Elke blusser heeft zo zijn eigen voor en nadelen, en voor elke ruimte waar u een brandblusser wilt gaan plaatsen moet u zich afvragen welke soort brandblusser u zou moeten gebruiken. Een Co2 sneeuwblusser is bijvoorbeeld dodelijk voor elektronica of kan zelfs meer schade veroorzaken dan nodig, maar hetzelfde geld voor een poederblusser waarvan het poeder agressief kan reageren in bijvoorbeeld een motorruimte van een auto. Denk daarom goed na voordat u een brandblusser aanschaft. Er zijn verschillende soorten om een hele goede reden; ze zijn niet overal geschikt voor. Via onze website vind je snel en eenvoudig experts in Venlo, Delft, Deventer en vele andere steden.

Het belang van brandblussers in uw woning
Het beveiligen van een woning gaat vaak alleen maar over het zorgen dat er niet ingebroken wordt. Woning beveiliging is echter veel breder dan dat. Een groot gevaar voor het huis kan namelijk van binnenuit komen in de vorm van brand. Brand in huis is verwoestend, en veel mensen staan er helaas niet bij stil hoe snel vuur om zich heen kan grijpen en hoe snel een gemiddeld huis welke in eerste instantie niet heel erg brandbaar lijkt kan veranderen in een alles verzengend inferno.

Hoe kan brand ontstaan?
Het kan met iets simpels beginnen; een defecte adapter welke vlam vat, een kortsluiting in de broodrooster, een TV welke op standby stand door stof ineens vlam vat, een omvallende kaars door een huisdier, knoeien met de lampenolie in de buurt van een vlam, het aantal simpele redenen waardoor een huis in een paar uurtjes tijd volledig uit kan branden is simpelweg teveel om op te noemen. Het gekke is echter dat ondanks dat hele kleine ongelukjes het complete verlies van een woning en inboedel kunnen betekenen, dat niemand zich hier tegen beveiligd. Bijna iedereen heeft wel een brandverzekering, maar bijna niemand doet iets serieus aan brandbeveiliging.

Vezekering
Een verzekering keert de financiële waarde van het verlies door een brand wel uit, maar u krijgt uw herinneringen nooit meer terug. Foto’s, spulletjes, meubels, kleren, als een huis uitbrandt, bent u het allemaal kwijt, en dan hebben we het nog niet eens over het fysieke leed of het risico dat er een gezinslid kan overlijden door de rook. Daarom is het verstandig om iets serieus aan brandbeveiliging te doen. Hang een paar rookmelders op op strategische plekken. Als er iets gebeurt, dan bent u in ieder geval snel gealarmeerd.

Ideale plek voor een brandblusser
Maar gealarmeerd zijn is 1 ding, tegen de tijd dat de brandweer is gearriveerd gaat er kostbare tijd verloren en stel dat het 10 minuten duurt voordat de brandweer er is, in 10 minuten kan een brandend tafelkleedje veranderen in een compleet inferno en verlies van de woonkamer, en hoe meer minuten verstrijken, des te erger het wordt. Plaats daarom ook een aantal brandblussers op een plek die niet in het oog zit. U zal uzelf als het mis gaat er enorm dankbaar voor zijn. Met een eenvoudige brandblusser is een beginnend brandje namelijk zo geblust en hoeft de brandweer er misschien niet eens aan te pas te komen! Let er echter wel op dat u ook met een brandblusser niet onkwetsbaar bent. Neem daarom geen onnodige risico’s als het vuur toch snel om zich heen grijpt. Uw leven is tenslotte altijd meer waard. Vergeet dus niet dat de aanwezigheid van brandblussers een meerwaarde biedt voor uw woning beveiliging. Zie ook: Wat is een Koolmonoxidemelder?