Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baarn

Dankzij een alarmsysteem in Baarn verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je betrouwbare details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bieden we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Baarn en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-baarn

Alarminstallatie Baarn laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional kijkt direct mee en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baarn? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baarn en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Baarn?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Baarn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Baarn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baarn (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baarn. Zij kunnen je helpen met merken zoals Technomax en Secuplus. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Bunschoten, Eemnes, De Bilt en Zeist.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Baarn te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Baarn vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, EZVIZ, TP-Link, D-Link of Hombli, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Baarn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Baarn voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1475,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €200,00 per unit. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Baarn.


Postcodegebied: 3740, 3741, 3742, 3743, 3744

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie