Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Liempde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Liempde beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp delen wij handige details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Liempde en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-liempde

Alarminstallatie Liempde plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Liempde? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Liempde.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De medewerker geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Liempde?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Boxtel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot +/- €1200,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Liempde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Liempde (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Liempde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GP en Bosch. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Zuilichem, Brakel, Esch en Gemonde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Liempde te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Liempde vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy, EZVIZ + Eufy, Eve, Arlo, Hombli, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Liempde?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Liempde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €850,00. De normale prijs komt tot stand door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Liempde.


Postcodegebied: 5298

Plaats een reactie