Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoornsterzwaag

Door het installeren van een alarmsysteem in Hoornsterzwaag voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hoornsterzwaag en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-hoornsterzwaag

Alarminstallatie Hoornsterzwaag laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoornsterzwaag? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoornsterzwaag en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hoornsterzwaag?

Vergelijk tarieven van bedrijven in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Heerenveen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Evenzeer heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2100,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Hoornsterzwaag.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoornsterzwaag (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoornsterzwaag. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Copper Safety en Konig. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Oudehorne, Nieuwehorne, Jubbega en Hemrik.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Hoornsterzwaag te limiteren. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hoornsterzwaag vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, TP-Link, Somfy, D-Link & Hombli, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hoornsterzwaag?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hoornsterzwaag voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €800,00. De totaalprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera voor €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Hoornsterzwaag.


Postcodegebied: 8412

Plaats een reactie