Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hemrik

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Hemrik beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste tonen wij op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hemrik en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hemrik

Alarminstallatie Hemrik plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist controleert het signaal en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hemrik? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hemrik en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hemrik?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Opsterland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot wel €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 tot en met €1900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hemrik.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hemrik (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hemrik. Zij werken met gangbare merken als Recommand en Clarius. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Jubbega, Hoornsterzwaag, Lippenhuizen en Terwispel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Hemrik te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hemrik vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch of Eufy, Eve, Hombli, Yale, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hemrik?

De kosten van een goed alarmsysteem in Hemrik voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1050,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra services zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 p/stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hemrik.


Postcodegebied: 8409

Plaats een reactie