Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Jistrum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Jistrum kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Jistrum en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-jistrum

Alarminstallatie Jistrum plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator bekijkt de situatie en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Jistrum? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Jistrum en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Jistrum?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Tytsjerksteradiel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 – €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Jistrum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Jistrum (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Jistrum. Zij werken met gangbare merken als IIyama en Sanyo. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Eastermar, Sumar, Noardburgum en Ryptsjerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Jistrum te beperken. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Jistrum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link & Arlo, Yale, Eufy, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Jistrum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Jistrum voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1400,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €52,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Jistrum.


Postcodegebied: 9258

Plaats een reactie