Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Hybride alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem is een combinatie van een draadloos- en een vast alarmsysteem. Je profiteert dan eigenlijk van de voordelen van draadloos en vast systeem. Je hebt namelijk de betrouwbaarheid en kwaliteit van een bedraad systeem, maar je hoeft niet naar elke plek in de woning kabels te trekken. Dat werkt als volgt: op de locaties in huis waar al kabels liggen gebruik je de bekabelde onderdelen en waar nog geen kabels liggen gebruik je de draadloze onderdelen.

  • Een hybride alarmsysteem is een combinatie van een vast en draadloos alarmsysteem
  • De installatie is in de basis met kabels verbonden, deze kan je later heel flexibel uitbreiden met hybride componenten
  • Het hybride systeem is gemakkelijk te installeren, bedienen en ook eenvoudig in onderhoud
  • Belangrijk nadeel is dat het hybride model meestal een stukje duurder is dan een vast- of bedraad model
  • Vraag nu direct een offerte op voor jouw alarm in Doetinchem, Den Helder of Roermond

De kosten van een hybride alarminstallatie mei 2024

Een veilig huis is je heel wat waard. Het kan daarom verstandig zijn om een alarminstallatie te (laten) installeren. Het systeem waarschuwt niet alleen bij inbraak maar ook bij andere calamiteiten zoals brand. De prijzen van een hybride systeem liggen zeer uiteen. Veel is ook afhankelijk van of je het zelf plaatst en welke extra abonnementsdiensten (denk aan meldkamer service) je erbij neemt. Hieronder vind je de gemiddelde kosten van een hybride alarmsysteem in mei 2024. Tip: zie ook onze informatie over senioren voor alarmen

Type systeemKosten
Hybride, basis€450
Hybride, normaal€750
Hybride, uitgebreid€1.150
Gemiddelde kosten hybride alarminstallatie mei 2024
Wat is een hybride alarmsysteem?

Een hybride alarmsysteem is een combinatie van een draadloze en bekabelde alarminstallatie. Het is een betrouwbaar systeem dat niet overal bedrading nodig heeft. Je kunt het dus later heel eenvoudig uitbreiden.

Wat kost een hybride alarminstallatie?

Een hybride alarminstallatie is er vanaf €450,00 inclusief installatie. Kies je voor extra opties zoals een afstandsbediening, rookmelder, camera’s, of buitensirene dan nemen de kosten toe. Bij een wat uitgebreider systeem kom je op ongeveer €1.000 uit.

Wanneer kiezen voor een hybride systeem?

Een hybride systeem is heel geschikt voor nieuwbouw. Je kunt bij het bouwen van de woning namelijk al rekening houden met het alarmsysteem en waar je detectoren en het bedieningspaneel wilt plaatsen. Wil je de flexibiliteit hebben om in een later stadium extra onderdelen toe te voegen? Dan kan dat heel gemakkelijk met het hybride alarmsysteem.

Wat zijn de nadelen van dit model?

Het belangrijkste nadeel van een hybride systeem is de prijs. Het systeem is duurder dan een vast- of draadloos model.