Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doetinchem

Door middel van een alarmsysteem in Doetinchem schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp tonen wij populaire info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Doetinchem en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-doetinchem

Alarminstallatie Doetinchem installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional controleert het signaal en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doetinchem? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doetinchem en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Doetinchem?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Doetinchem houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 oplopend tot €2550,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Doetinchem.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doetinchem (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doetinchem. Zij kunnen je helpen met merken zoals First Alert en BHV. Of bekijk installateurs en bedrijven in Oude IJsselstreek, Winterswijk, Rheden en Doesburg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Doetinchem te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Doetinchem vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch & Eve, Yale, Netamo, Arlo, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Doetinchem?

De kosten van een goed alarmsysteem in Doetinchem voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1425,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Doetinchem.


Postcodegebied: 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie