Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heerhugowaard

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Heerhugowaard voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij hier verschillende beveiligingsbedrijven in Heerhugowaard en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-heerhugowaard

Alarminstallatie Heerhugowaard installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heerhugowaard? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heerhugowaard en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Heerhugowaard?

Ontvang gratis offertes van experts uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Dijk en Waard kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot +/- €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot +/- €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2350,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Heerhugowaard.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heerhugowaard (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heerhugowaard. Zij hebben ervaring met merken als Newlec en Tzunali. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Hensbroek, Obdam, Schellinkhout en Oosterblokker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heerhugowaard te limiteren. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Heerhugowaard vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Somfy, D-Link, TP-Link + Eufy, Eve, Netamo, Arlo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Heerhugowaard?

De kosten van een slim alarmsysteem in Heerhugowaard voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1425,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Heerhugowaard.


Postcodegebied: 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842

Plaats een reactie