Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Molkwerum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Molkwerum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Molkwerum en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-molkwerum

Alarminstallatie Molkwerum plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Molkwerum? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Molkwerum.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Molkwerum?

Vraag offertes op bij installateurs uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot +/- €2100,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1800,00 oplopend tot €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Molkwerum.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Molkwerum (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Molkwerum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Shopsecure en Proteq. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in It Heidenskip, Wommels, Warns en Stavoren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Molkwerum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Molkwerum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch & Arlo, Yale, Eve, Netamo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Molkwerum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Molkwerum voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €925,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €47,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Molkwerum.


Postcodegebied: 8722

Plaats een reactie