Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Warns

Door het installeren van een alarmsysteem in Warns beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp delen wij goede details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Warns en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-warns

Alarminstallatie Warns plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Warns? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Warns.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Warns?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot +/- €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 – €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Warns.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Warns (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Warns. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als INIM en Flame. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Molkwerum, It Heidenskip, Stavoren en Hindeloopen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Warns te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Warns vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, D-Link, Foscam, TP-Link of Yale, Hombli, Eve, Netamo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Warns?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Warns voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €875,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt controleert een centralist wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €30,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per camera. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Warns.


Postcodegebied: 8721

Plaats een reactie