Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hindeloopen

Met een alarmsysteem in Hindeloopen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Hindeloopen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hindeloopen

Alarminstallatie Hindeloopen installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hindeloopen? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Zo ontdek je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hindeloopen.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Hindeloopen?

Ontvang gratis offertes van specialisten in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 tot ongeveer €2350,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hindeloopen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hindeloopen (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hindeloopen. Zij werken met gangbare merken als TruPortal en Winland. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Stavoren, Warns, Workum en Bolsward.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Hindeloopen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hindeloopen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ, TP-Link + Eve, Eufy, Netamo, Hombli, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hindeloopen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hindeloopen voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1200,00. De totale prijs hangt af van welk alarm je kiest, de additionele services zoals camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Hindeloopen.


Postcodegebied: 8713

Plaats een reactie