Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudendijk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Oudendijk beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oudendijk en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oudendijk

Alarminstallatie Oudendijk laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudendijk? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudendijk en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oudendijk?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Koggenland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot +/- €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot +/- €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 – €3000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oudendijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudendijk (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudendijk. Zij werken met gangbare merken als Ramcro en Sistec. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Avenhorn, Scharwoude, Andijk en Westwoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Oudendijk te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oudendijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link of Arlo, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oudendijk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oudendijk voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €875,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oudendijk.


Postcodegebied: 1631

Plaats een reactie