Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Berlicum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Berlicum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij populaire info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Berlicum en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-berlicum

Alarminstallatie Berlicum laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Berlicum? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Zo weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Berlicum en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Berlicum?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Sint-Michielsgestel kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Berlicum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Berlicum (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Berlicum. Zij hebben ervaring met merken als BHV en Fire King. Of bekijk bedrijven en installateurs in Cromvoirt, Helvoirt, Oudheusden en Herpt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Berlicum te beperken. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Berlicum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy & Netamo, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Berlicum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Berlicum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1375,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Berlicum.


Postcodegebied: 5258

Plaats een reactie