Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudheusden

Door het installeren van een alarmsysteem in Oudheusden beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs lees je handige details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oudheusden en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oudheusden

Alarminstallatie Oudheusden laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudheusden? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudheusden en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oudheusden?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Heusden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 – €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oudheusden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudheusden (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudheusden. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sun en GPS Perimeter. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Berlicum, Cromvoirt, Herpt en Heesbeen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Oudheusden te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oudheusden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Somfy, Foscam, TP-Link of Hombli, Arlo, Eve, Yale, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Oudheusden?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oudheusden voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €850,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oudheusden.


Postcodegebied: 5256

Plaats een reactie