Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Noord-Brabant

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Provincie Noord-Brabant is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we goede info over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder bieden we hier erkende beveiligingsbedrijven in Provincie Noord-Brabant en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

Alarminstallatie Provincie Noord-Brabant laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Noord-Brabant? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Noord-Brabant en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Provincie Noord-Brabant?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in deze regio beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot wel €1200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2600,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Provincie Noord-Brabant.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Provincie Noord-Brabant te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Provincie Noord-Brabant?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Provincie Noord-Brabant voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €875,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Provincie Noord-Brabant.


Bekijk diverse installateurs in Altena, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Breda, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Waalwijk, Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Heusden, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Bernheze, Maashorst, Gemert-Bakel, Boekel, Land van Cuijk, Meierijstad, Veldhoven, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Heeze-Leende, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Oirschot, Son en Breugel, Helmond, Someren, Asten, Laarbeek, Deurne en Cranendonck.