Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Land van Cuijk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Land van Cuijk is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien vergelijk je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Land van Cuijk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-land-van-cuijk

Alarminstallatie Land van Cuijk plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Land van Cuijk? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie bepaal je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Land van Cuijk en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Land van Cuijk?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Land van Cuijk laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 – €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Land van Cuijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Land van Cuijk (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Land van Cuijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Alarmtech en First Alert. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Meierijstad, Veldhoven, Boekel en Gemert-Bakel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Land van Cuijk te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Land van Cuijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ of Eufy, Netamo, Yale, Eve, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Land van Cuijk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Land van Cuijk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1100,00. De echte prijs hangt af van het soort systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €55,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Land van Cuijk.


Postcodegebied: 5455

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie