Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordscheschut

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Noordscheschut kan je met een gerust hart de deur uit. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook vergelijk je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Noordscheschut en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-noordscheschut

Alarminstallatie Noordscheschut plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordscheschut? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier ontdek je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordscheschut en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Noordscheschut?

Vergelijk tarieven van experts in jouw buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Hoogeveen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 – €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot circa €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Noordscheschut.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordscheschut (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordscheschut. Zij hebben ervaring met merken als MDK en Shopsecure. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Alteveer, Elim, Nieuweroord en Roswinkel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Noordscheschut te verminderen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Noordscheschut vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch + Eufy, Netamo, Yale, Hombli, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Noordscheschut?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Noordscheschut voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1025,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Noordscheschut.


Postcodegebied: 7914

Plaats een reactie