Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Metslawier

Dankzij een alarmsysteem in Metslawier beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp vind je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Metslawier en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-metslawier

Alarminstallatie Metslawier laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Metslawier? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie bepaal je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Metslawier en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Metslawier?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Metslawier.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Metslawier (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Metslawier. Zij kunnen je helpen met merken zoals Neovo en Betty. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Jouswier, Oostrum, Wetsens en Aalsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Metslawier te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Metslawier vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link, D-Link + Yale, Netamo, Eve, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Metslawier?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Metslawier voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1250,00. De normale prijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Metslawier.


Postcodegebied: 9123

Plaats een reactie