Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Jouswier

Door het installeren van een alarmsysteem in Jouswier voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp check je handige informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Jouswier en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-jouswier

Alarminstallatie Jouswier plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Jouswier? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Jouswier en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Jouswier?

Krijg verschillende offertes van experts uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot wel €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 tot wel €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Jouswier.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Jouswier (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Jouswier. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Interlogix en Dicon. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Oostrum, Ee, Metslawier en Wetsens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Jouswier te limiteren. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Jouswier vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch & Netamo, Eve, Eufy, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Jouswier?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Jouswier voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1000,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de additionele services zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €32,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Jouswier.


Postcodegebied: 9124

Plaats een reactie