Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wetsens

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Wetsens verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je praktische info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Wetsens en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-wetsens

Alarminstallatie Wetsens laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wetsens? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wetsens en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Wetsens?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wetsens.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wetsens (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wetsens. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aritech en GO. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Metslawier, Jouswier, Aalsum en Driezum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Wetsens te beperken. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wetsens vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link, Foscam & Eve, Eufy, Arlo, Hombli, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Wetsens?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wetsens voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1425,00. De precieze prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Wetsens.


Postcodegebied: 9122

Plaats een reactie