Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aalsum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Aalsum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp check je goede details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Aalsum en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-aalsum

Alarminstallatie Aalsum aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aalsum? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aalsum en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Aalsum?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit de regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1900,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 – €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Aalsum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aalsum (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aalsum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Notifier en HEKA. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Wetsens, Metslawier, Driezum en Wâlterswâld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen handig tips om de kans op inbraak in Aalsum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Aalsum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch of Eve, Eufy, Hombli, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Aalsum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Aalsum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1125,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type installatie, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Aalsum.


Postcodegebied: 9121

Plaats een reactie