Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Langweer

Dankzij een alarmsysteem in Langweer kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Langweer en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-langweer

Alarminstallatie Langweer laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Langweer? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Langweer en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Langweer?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 – €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Langweer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Langweer (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Langweer. Zij hebben ervaring met merken als Recommand en Ewent. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Boornzwaag, Legemeer, Teroele en Idskenhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Langweer te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Langweer vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy & Eve, Netamo, Eufy, Arlo, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Langweer?

De kosten van een slim alarmsysteem in Langweer voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1350,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €45,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Langweer.


Postcodegebied: 8525

Plaats een reactie