Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Idskenhuizen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Idskenhuizen is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Idskenhuizen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-idskenhuizen

Alarminstallatie Idskenhuizen installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Idskenhuizen? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Idskenhuizen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Idskenhuizen?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1400,00 tot ongeveer €2750,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Idskenhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Idskenhuizen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Idskenhuizen. Zij hebben ervaring met merken als Bticino en ACT. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Teroele, Langweer, Tjerkgaast en Sint Nicolaasga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Idskenhuizen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Idskenhuizen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy + Hombli, Eve, Eufy, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Idskenhuizen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Idskenhuizen voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt meteen contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per camera. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Idskenhuizen.


Postcodegebied: 8523

Plaats een reactie