Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tjerkgaast

Door het installeren van een alarmsysteem in Tjerkgaast beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je handige details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Tjerkgaast en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-tjerkgaast

Alarminstallatie Tjerkgaast laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator onderzoekt de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tjerkgaast? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan ontdek je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tjerkgaast en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Tjerkgaast?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot +/- €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Tjerkgaast.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tjerkgaast (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tjerkgaast. Zij werken met gangbare merken als Nauta en WBox Technologies. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Idskenhuizen, Teroele, Sint Nicolaasga en Scharsterbrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Tjerkgaast te beperken. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Tjerkgaast vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ of Netamo, Eve, Arlo, Eufy, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Tjerkgaast?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Tjerkgaast voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €875,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Tjerkgaast.


Postcodegebied: 8522

Plaats een reactie