Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heibloem

Door het installeren van een alarmsysteem in Heibloem heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je praktische info over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Heibloem en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-heibloem

Alarminstallatie Heibloem aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Heibloem? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heibloem en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Heibloem?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Leudal hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot +/- €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Heibloem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heibloem (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heibloem. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als CQR en Bosch. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Leveroy, Heythuysen, Roggel en Neer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heibloem te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Heibloem vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link + Netamo, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Heibloem?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Heibloem voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €925,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €55,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €250,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Heibloem.


Postcodegebied: 6089

Plaats een reactie