Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rottevalle

Met een alarmsysteem in Rottevalle schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Rottevalle en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-rottevalle

Alarminstallatie Rottevalle installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator analyseert de situatie en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rottevalle? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rottevalle en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Rottevalle?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Smallingerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot +/- €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 – €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 – €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Rottevalle.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rottevalle (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rottevalle. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als X-Gen en Galaxy. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Drachtstercompagnie, Houtigehage, De Tike en Opeinde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Rottevalle te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Rottevalle vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ + Hombli, Netamo, Yale, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Rottevalle?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Rottevalle voor thuis liggen tussen de €550,00 en €975,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €200,00 per camera. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Rottevalle.


Postcodegebied: 9221

Plaats een reactie