Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drachtstercompagnie

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Drachtstercompagnie beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je goede info over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Drachtstercompagnie en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-drachtstercompagnie

Alarminstallatie Drachtstercompagnie laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Drachtstercompagnie? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drachtstercompagnie en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Drachtstercompagnie?

Vergelijk tarieven van experts uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Smallingerland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot wel €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 – €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1100,00 – €1900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Drachtstercompagnie.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drachtstercompagnie (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drachtstercompagnie. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Velleman en Eurosafe. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Houtigehage, Surhuisterveen, Rottevalle en De Tike.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Drachtstercompagnie te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Drachtstercompagnie vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link of Hombli, Netamo, Eufy, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Drachtstercompagnie?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Drachtstercompagnie voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1050,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Drachtstercompagnie.


Postcodegebied: 9222

Plaats een reactie